Sorteren en filteren, tabellen en draaitabellen

Terug naar overzicht

Haalt u het maximale potentieel uit uw data? In deze cursus leert u data structureren en werken met draaitabellen.

Draaitabellen, ook wel bekend als pivot tables, vormen een enorm krachtige tool binnen Excel. U kunt hiermee als manager of financieel specialist grote hoeveelheden data structureren en geaggregeerd weergeven. Zo kunt u in een handomdraai uw data analyseren en informatie verzamelen. Deze functionaliteit is echter even complex als krachtig, veel gebruikers gebruiken de tool niet optimaal en laten daardoor veel nuttige informatie liggen.

Dit is zonde en onnodig. Na de cursus Sorteren en Filteren, Tabellen en Draaitabellen kunt u zelfstandig data structuren in de vorm van tabellen, deze data bewerken en omzetten in draaitabellen.

Inhoud cursus

Wat zijn tabellen en draaitabellen en hoe gebruikt u deze tools om informatie te filteren en te sorteren uit data? We gaan eerst in op de theorie, waarna we de kennis in de praktijk brengen met cases die u zelf kunt aandragen. We laten u zien hoe u eenvoudig kunt leren van uw data. U leert:

  • Werken met een tabel object;
  • Data groeperen, sorteren en filteren;
  • Een AutoOverzicht maken;
  • Een draaitabel maken en wijzigen;

Over Studio Excel

Studio Excel werkt dagelijks met en aan Excel in talloze branches. Dit geeft ons de mogelijkheid mensen te helpen met eventuele branchespecifieke functies en vragen. Dankzij onze kleinschalige benadering zorgen we namelijk dat u altijd de persoonlijke begeleiding krijgt die u verdient. Daarnaast hebben onze trainers ruime didactische ervaring en weten ze de stof voor iedereen toegankelijk te maken.

Niveau
gemiddeld
Tijdsduur
2 x 3,5 uur
Populariteit
normaal
Leerdoelen
  • Tabellen
  • Data groeperen, sorteren en filteren
  • Draaitabellen
Prijs
€ 960 per groep (max 8 pers.)
Informatie aanvragen