Programmeren in VBA

Terug naar overzicht

Ziet u de oneindige mogelijkheden van programmeren in Access, maar lukt het niet zelfstandig applicaties te ontwikkelen in code? Dan biedt deze cursus uitkomst!

Overstappen van frontend ontwikkelen naar ontwikkelen in VBA code is voor veel Access gebruikers een grote stap en loopt niet zelden uit op frustratie. Wilt u echter uitgebreide professionele applicaties ontwerpen of beheren, dan zult u zelf functionaliteiten in VBA gaan ontwikkelen. Kennis van programmeren is daarvoor noodzakelijk, maar bij veel mensen niet voorhanden. Na deze cursus kunt u wel volledig zelfstandig werken aan uw eigen applicatie!

Inhoud cursus

Eerst geven we u de theoretische grondbeginselen van VBA en code, waarna we zo snel mogelijk de kennis in de praktijk brengen met cases die u zelf mag aandragen. We vergelijken de door Microsoft geleverde functionaliteiten met de mogelijkheden die code ons biedt en we gaan uiteraard aan de slag met onze eigen gecodeerde bouwstenen waarmee u iedere applicatie kunt bouwen die u voor ogen heeft. U leert:

  • Grondbeginselen van VBA code
  • Integratie van VBA code in formulieren en rapporten;
  • Zelfstandig macro’s ontwerpen en aanroepen;

Over Studio Excel

Studio Excel werkt dagelijks met en aan Access in talloze branches. Dit geeft ons de mogelijkheid mensen te helpen met eventuele branchespecifieke functies en vragen. Dankzij onze kleinschalige benadering zorgen we namelijk dat u altijd de persoonlijke begeleiding krijgt die u verdient. Daarnaast hebben onze trainers ruime didactische ervaring en weten ze de stof voor iedereen toegankelijk te maken.

Niveau
hoog
Tijdsduur
2 x 3,5 uur
Populariteit
normaal
Leerdoelen
  • Grondbeginselen van VBA code
  • Integratie VBA in Access
  • Zelfstandig macro ontwerp
Prijs
€ 960 per groep (max 8 pers.)
Informatie aanvragen