Formulieren en rapporten

Terug naar overzicht

Aan het einde van deze cursus kunt u zelf kwalitatieve formulieren en rapporten ontwerpen en beheren.

Zelf professionele applicaties bouwen en onderhouden. Het is mogelijk in Access, maar vereist dat de gebruiker snapt hoe formulieren en rapporten worden aangemaakt. Wanneer deze kennis niet voorhanden is, kan werken met bestaande applicaties veel tijd kosten. In de cursus formulieren en rapporten krijgt u handvatten om applicaties in Access te beheren of zelfstandig te ontwikkelen.

Inhoud cursus

Eerst leert u wat formulieren (bewerken) en rapporten (weergave) precies doen en hoe ze in functionaliteit verschillen van elkaar. Vervolgens brengen we die kennis direct in de praktijk met cases die u zelf mag aandragen. We gaan in op het ontwerpen van formulieren en leren onder andere hoe je data koppelt aan het formulier, formulieren opmaakt en controls (button, comboxox) hieraan kan toevoegen.

Bij rapporten leren we u hoe je data koppelt aan het rapport, en hoe je deze data gesorteerd en gegroepeerd weergeven kan. Vervolgens maken we een verdiepingsslag door subrapporten in rapporten te plaatsen. U leert:

  • Data koppelen aan formulieren en rapporten;
  • Uw formulieren en rapporten op te maken;
  • Subformulieren aan een formulier toe te voegen;
  • Subrapporten aan een rapport toe te voegen;

Over Studio Excel

Studio Excel werkt dagelijks met en aan Access in talloze branches. Dit geeft ons de mogelijkheid mensen te helpen met eventuele branchespecifieke functies en vragen. Dankzij onze kleinschalige benadering zorgen we namelijk dat u altijd de persoonlijke begeleiding krijgt die u verdient. Daarnaast hebben onze trainers ruime didactische ervaring en weten ze de stof voor iedereen toegankelijk te maken.

Niveau
hoog
Tijdsduur
2 x 3,5 uur
Populariteit
normaal
Leerdoelen
  • Formulieren
  • Rapporten
Prijs
€ 960 per groep (max 8 pers.)
Informatie aanvragen