Basis Access

Terug naar overzicht

Na het afronden van deze cursus weet u hoe een database werkt, kunt u o.a middels SQL query data uit de tabellen halen en kunt u tabellen aan elkaar koppelen middels het JOIN statement.

Bij grote hoeveelheden data is werken in Excel niet langer effectief. Access biedt uitkomst, maar ook uitdagingen: eigenlijk kun je er gewoon teveel mee! Gelukkig kunt ook u gewoon leren werken met dit programma dankzij onze cursus Access Basis. Heeft u het eenmaal onder de knie, dan kunt u analyses draaien op uw eigen data.

Inhoud cursus

In de cursus geven we u de theoretische grondbeginselen over de werking van een database en brengen we die kennis direct in de praktijk met cases die u zelf mag aandragen. Daardoor leert u direct van uw eigen probleemsituatie. Daarnaast geven we antwoord op de vraag wat een relationele database precies is, leren we hoe je tabellen aanmaakt en je deze aan elkaar koppelt. Alle functionaliteiten die belangrijk zijn voor uw werk als IT-er, financieel specialist of verzekeraar komen uitvoerig aan bod. U leert:

  • De grondbeginselen van relationele databases;
  • Data lezen en bewerken met de SELECT, UPDATE en DELETE query;
  • Tabellen aan elkaar samenvoegen met INNER en OUTER LEFT, OUTER RIGHT joins;
  • Deze grondbeginselen in Access implementeren;

Over Studio Excel

Studio Excel werkt dagelijks met en aan Access in talloze branches. Dit geeft ons de mogelijkheid mensen te helpen met eventuele branchespecifieke functies en vragen.  Dankzij onze kleinschalige benadering zorgen we namelijk dat u altijd de persoonlijke begeleiding krijgt die u verdient. Daarnaast hebben onze trainers ruime didactische ervaring en weten ze de stof voor iedereen toegankelijk te maken.

Niveau
gemiddeld
Tijdsduur
4 x 3,5 uur
Populariteit
normaal
Leerdoelen
  • Theorie relationele databases
  • Grondbeginselen Access
  • Queries en joins
Prijs
€ 1.920 per groep (max 8 pers.)
Informatie aanvragen